leerbedrijf

Wij leiden vakmensen op!

Op 1 augustus 2015 startte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven of SBB. Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Horecabedrijven krijgen via deze leerweg de vakmensen die ze nodig hebben.

Cafe de Roemer is een erkend leerbedrijf. Leermeester Helma Vinke, die, samen met alle medewerkers, de praktijkbegeleiding van een stagiair tot een onvergetelijke leerervaring maken. Cafe de Roemer laat een hoge mate van dynamische interactiviteit en betrokkenheid zien tussen en met het beroepsonderwijs, de stagiaires, de horeca-collega’s, de medewerkers, de gasten, de leveranciers en de onderhoudsbedrijven.

Cafe de roemer is als leerbedrijf erkent door het SBB. Het SBB is verantwoordelijk voor het erkennen en begeleiden van leerbedrijven. Een erkend leerbedrijf voldoet aan een aantal voorwaarden.

Cafe de Roemer biedt faciliteiten aan zoals een praktijkleerplan, praktijkberoepsvorming en een leermeester die de vakinhoudelijke kennis overdraagt, betrokken blijft en contact houdt met stagiair en school.

De leerplek die Cafe de Roemer de stagiair aanbiedt, past binnen de dagelijkse bedrijfsvoering van Cafe de Roemer. De leerling die stage bij Cafe de Roemer loopt moet het beroep kunnen uitoefenen waar hij op school voor wordt opgeleid. De stagiair voert opdrachten uit, die nodig zijn om aan de eindtermen van de school te kunnen voldoen.

Cafe de Roemer heeft regelmatig stageplekken beschikbaar. Je kan praktijkervaring opdoen, die aansluiten bij de volgende opleidingen:
Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie bol/ bbl niveau 1 Gastheer/-vrouw bol/ bbl niveau 2
Manager/ondernemer horeca bol/ bbl niveau 4
Meewerkend horeca ondernemer bol/bbl niveau 4

Kijk ook op:
stageplek cafe de roemer
SBB website